Pateu din ficat de pui - de casa

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 12665 vizualizari

 

Va propun o reteta de pateu facut in casa, fin si cremos, ....o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 350 g de ficatei de pui (bio sau de tara)
  • 3 linguri coniac
  • 4 foi de gelatina
  • 1 morcov
  • 1 esalota
  • 1 catel de usturoi
  • 125 gr de mascarpone
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru macinat
  • verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui - de casa:

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute.

Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.

Curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Taiati-le bucatele.

Caliti legumele in uleiul de masline.

Adaugati ficateii, cimbrul macinat, foaia de dafin, sarea si piperul.

Puneti coniacul si gatiti timp de 10 minute.

Luati de pe foc, puneti foile de gelatina scurse bine.

Amestecati sa se dizolve bine.

Scoateti foaia de dafin si mixati totul.

Verificati daca mai trebuie sare sau piper.  

Puneti un pic de verdeata proaspat tocata si amestecati.  

Varsati crema obtinuta in forme de silicon- le puteti decora inainte.  

Dati la rece pentru cel putin 2 ore.  

Se demuleaza foarte usor.  

Serviti rece cu rosii sau cu o salata verde ....  

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

inainte de a-i gati puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute

2

puneti la rece cel putin 2 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui - de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide